O ranču

Ranč Bloke je eden izmed večjih rančev v Sloveniji, poznan je predvsem po svoji reji Quarter konj.

Cilji nas vodijo v kakovostno rejo konj z dobrimi atletskimi sposobnostmi ter uravnoteženim karakterjem.

Vabimo vas, da si preberete nekaj besed zadovoljnih kupcev.

Drugi o nas

Ranč Bloke sem odkrila bolj ali manj po naključju pred skoraj 20 leti in vse od takrat sem vsak klub, vsak ranč nevede primerjala z njim. Po mojih kriterijih mu seveda noben ni prišel blizu. Ves ta čas sem se vračala in uživala s konji na pašnikih in prečudovitih terenih, hkrati pa se ogromno naučila ob njihovem opazovanju in opazovanju Jureta, ki je ob delu z njimi nesebično delil svoje znanje z mano. Že takrat sem sklenila, da bodo Bloke nekoč pomemben del mojega življenja.
Februarja 2019 se je končno vse skupaj sestavilo in poklicala sem Jureta, če se lahko pridem pogovoriti o tem, kaj bi pravzaprav zame pomenilo imeti konja. Jure me je povprašal o mojih željah in
pričakovanjih. Želela sem si predvsem konja, s katerim bom lahko navezala pristen stik, ki bo moj partner za sprehode, igro in jahanje, ob katerem se bom učila, ki ga bom učila in s katerim se bom lahko potepala po krasni okolici ranča. Glede na to mi je svetoval mladega konja, s katerim bova lahko gradila zaupanje že od malega, in mi izmed petih, ki jih je imel na voljo, svetoval 9 mesečnega žrebčka z imenom RB Copy Chic. Nekaj mescev kasneje sem prepričana, da mi bolje ne bi mogel svetovati. Moj Chico seveda ostaja na ranču, saj je to najbolje, kar mu lahko želim. Prostrani pašniki, družba vrstnikov, ekološko pridelana hrana, prečudovita okolica in oskrbnik, ki mu lahko popolnoma zaupam, saj ima poleg ogromno znanja in izkušenj z rejo, oskrbo in treningom konj tudi veliko mero ljubezni do živali, ki se kaže v najboljši skrbi za številne živali na ranču. Vedno mi tudi priskoči na pomoč z nasveti, če se nama s Chicom kje zalomi. Prav zato se lahko brezskrbno veselim vseh korakov, ki naju čakajo s Chicom v prihodnosti. Tako sem končno močno povezana z Blokami, kot sem si vedno želela, poleg tega pa sem v Juretu in Vesni našla tudi čudovita prijatelja, ki mi vso izkušnjo naredita še lepšo.

                                                                                                      Tina Klemenčič, Maribor

Na ranč Bloke sem prišla, ker sem želela, da Jure trenira mojega konja, saj se mi je zdela to najlažja pot do rešitve problemov med mano in konjem. Tam pa sem spoznala, da bom težave, ki jih imam lažje rešila tako, da konja jaham sama, pod Juretovim vodstvom, ker bom le tako vedela kako se te težave resi, hkrati pa bom pridobila novo znanje. Kmalu smo kupili tudi enega Juretovih konjev, Antara in se odločili, da bom tam nadaljevala s treningi, saj mi je bil zelo vseč Juretov pristop in način dela s konji. Danes se z Antarom super ujameva in uživava vsak skupen trenutek.         

                                                                                                                         Taja Trček, Krka

Ko sem iskala svojega novega najboljšega prijatelja, sem seveda želela konja z izvrstnim značajem. Moj Maksimilijan vsak dan znova z nasmehom priteče k meni in je pripravljen na tekanje po travniku in na učne urice. Verjamem da je zaradi odličnega odnosa in krasne oskrbe na Ranču Bloke lahko postal prav takšen. Hvala, hvala!

Kaja Škoflek
Ljubljana

V letu 2010 sem na Ranču Bloke kupil kobilo pasme Quarter Horse, staro tri leta. Kobila je bila ujahana, tako da sem šel k njim tudi jaz na krajši tečaj spoznavanja konja in z njim western jahanja. Čeprav je bila kobila mlada in imam sam kar nekaj zdravstvenih težav, sva se ujela in me uboga pri mojem rekreativnem jahanju. Kar nekaj prijateljev in domačih me je opozarjalo, da je kobila morda premlada za moje sposobnosti in da bi bilo bolje, da bi kupil starejšega konja. S kobilo pa sem zelo zadovoljen in tudi drugi so mi potrdili, da sem kupil dobro in lepo žival. Rino so vzredili in je odrasla na Ranču Bloke, kjer so jo tudi vzgojili in usposobili za potrebe terenskega jahanja. Je zelo mirna in prijazna, tako da se je hitro privadila na novega lastnika in okolje v katerem živi. Uporabljam jo za terensko jahanje in za delo v maneži. Če bi se znova odločal, bi spet kupil mojo Rino.

Ivan Čeligoj
Primorska